24 Temmuz 2009 Cuma

paranın gücü - power of money

Bu ülkede adalet var mı acaba???? niye soruyorum ki...

Önce tayyipin oğlu burak (erdoğan) Sevim Tanürek'i öldürdü. o zaman istanbul belediye başkanı olan tayyip, hali hazırda cebe indirdiği mangırlar ve nüfuzu ( hatta ileride vaat ettiği pozisyonlar) sayesinde oğlunun suçlu olmasına rağmen her nasılsa vefat eden ses sanatçı Sevim Tanürek'in 8/8 suçlu bulunmasını sağladı. hazmı zor olduğu için buraya yazamayacağım, bütün hikayeyi merak edenler ekşi sözlükte Sevim Tanürek yazarak detayları öğrenebilirler.

Şimdi bir kalkavan (faruk kalkavan) Sinem Yalçın'ı öldürdü ve serbest geziyor, hatta yurtdışına kaçıyor, üstelik adalet bakanlığına ailesinden bir çanta dolusu para gittiği ntv ana haber bülteninde konu oldu. bu densiz ve şerefsiz insan zaten en büyük trafik suçunu işlemiş, emniyet şeridinde hız yapmış!!! Sinem kızımız arabası arızalı, emniyet şeridine arabasını çekmiş, yardım bekliyor. kalkavan zibidisi Sinem'e çarpıyor ve kaçıyor, önce şöförü üstleniyor suçu sonra bakıyorlar görgü tanığı var, mecbur teslim oluyor. ama önemli değil çünkü nasolsa serbest kalacağını biliyor. bu da ayrı bir kepazelik olduğu için daha fazla yazamayacağım. yine ekşi sözlükten faruk kalkavan yazarak okuyabilirsiniz.

yani eğer yeterince paranız varsa, yeterince şerefsizseniz, bu ülkede arabanızla istediğiniz insanı öldürüp yine de serbest dolaşabilirsiniz.

3 Temmuz 2009 Cuma

Dost blog (only in Turkish)

Arkadaşlar, size yeni tanıştığım bir blogdan bahsetmek istiyorum. Başka bir blog dostum Ayça'nın başka bloglarına bir göz atayım derken, benim de aktif olarak ilgilendiğim çevre ve doğa konularında yazar olduğunu öğrendim. LINK. Onun blogunda açılan sayfadaki ilk post naylon torbalar hakkındaydı ve bu da benim en hassas olduğum konulardan biri. yorum yazayım derken, yorumların başında verilen bir başka blogun linki dikkatimi çekti ve oradan oraya sürüklenirken buldum kendimi. Ayça'nın çevre ile ilgili olan blogundan http://pazarfilesi.blogspot.com a atlayıverdim.


İşte bahsedeceğim bu blog naylon poşet kullanımı ile ilgili benim yazmaya tahammül edemediğim, yazdıkça sinirlendiğim konuları büyük sabırla ele almış ve bu yüzden tebriklerimi sunuyorum. Genel fikir naylon torba kullanmaktansa ev yapımı ya da satın alınmış birden fazla kez kullanmaya uygun, bu yüzden de gayet ekonomik, üstelik yıkanarak temizlenebilen hatta kişiye özgü süslemelerle eğlenceli hale getirilebilen bez çantalar kullanmak. Annemin eşi alman olduğu için, çocukluktan beri almanyada tanık olduğum bu hem çevreci hem ekonomik ve üstelik bir o kadar da basit olan bu alışkanlığı herkes hayatına sokmalı. Ben de blog sayfasına katkım olsun diye bundan iki yıl önce yapılan Live Earth konserleri kapsamında gösterilen kısa filmler arasında en beğendiğim en komik ve poşetlerle ilgili olanı paylaştım. Böylece anarşist çevreci yanım iyice kabardı. (Bazı planlarım var >: )

işte o komik kısa film :