9 Haziran 2009 Salı

Fatma Ceren Necipoglu


Son günlerde öyle çok olay oldu ki ne yapacağımı şaşırdım. Bazılarını unuttum bile ama bir türlü kafamı toparlayamadım. Bir yandan da birşeyler yapmaktaydım ama ne onlara konsantre olabildim ne de bloguma.. bunlardan en fena ve tuhaf olanı düşen Air France Airbus uçağında sevgili bir arkadaşımın da bulunmasıydı. Fatma Ceren Necipoğlu, Anadolu Üniversitesinde asistanlık yaptığım yıllarda tanıştığım, aynı üniversitenin konservatuarında meslektaşım olan bir arp hocasıydı... ben İstanbul'a geldiğimde pek görüşemedik. Haberlerde onun resmini ve adını görünce ne hissedeceğimi bilemedim. Tanıştığımızda çok şaşırdığımız bir de ortak yanımız çıkmıştı, benim bir zamanlar piyano hocam olan Ümit Tunak, onun da zamanında arp hocası olmuştu. Bu ortak yan bizi mutlu etmişti, dunyanın küçüklüğü konu olmuştu. kazanın üstünden bir hafta geçti ama ben hala ne hissedeceğimi bilemiyorum. Ntv, sevgili Ceren ile yapılmış son röportajı yayınladı."link" O hala parlak bir arpist ve eminim onun gibi parlak arpist olmak için çalışmaya devam edecek öğrencileri var. Yakınlarını kaybeden herkese taziyelerimi sunuyorum, hoşçakal arkadaşım.


In the last few days so many things happened and eventually I couldn't make up my mind. Some I already forgot. I was doing new things but I couldn't concentrate on them or on my blog.. The worst and weirdest thing is I have a friend among the missing of Air France Airbus plane which disappeared last week. Fatma Ceren Necipoğlu was a harp teacher in the Anadolu University Conservatory where I also worked as an assistant for its Fine Arts Faculty. after ı came to İstanbul we didn't see each other that much. I didn't know what to feel when I heard the news and her name. I had this memory, when we first met we found out that my once piano teacher Ümit Tunak was her harp teacher as well and we were so happy to find this out and world's smallness was the topic. It's been a week I still don't know waht to feel. Ntv, aired the latest interview made with dear Ceren. "link" She is still a brilliant harpist, has students who I'm sure will go on to become brilliant harpists as well. My condolences to all whose loved ones are missing, goodbye my friend.

4 yorum:

  1. Çok üzücü, hepimizin başı saolsun...

    YanıtlaSil
  2. Arkadaş olduğunuzu bilmiyordum Kumru.. Mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil
  3. hala aklım ermiyor aslı. hala inanmıyorum. ama dunya bu işte, biz yaşamaya devam ederken hergün birileri yaşamını kaybediyor. Arada bir yakınımıza geldiğinde ise ölüm, afallıyoruz. Her günü sanki ölümsüzmüşüz gibi yaşıyoruz, gunluk teselliler günlük kurtarışlarla. Oysa işte her an herşey olabilir. gittiği yerde mutludur eminim, mutlu bir insandı çünkü.

    YanıtlaSil